Wat kunt u verwachten bij de Hoorprofs vakaudicien?

Om te kunnen vaststellen welk hoorhulpmiddel u nodig heeft, zal de audicien samen met u een aantal stappen doorlopen.

Stap 1: Gehoorverlies vaststellen
Uw gehoorverlies wordt vastgesteld aan de hand van een aantal gehoormetingen. De resultaten hiervan worden weergegeven in een audiogram. Van elk oor wordt een audiogram gemaakt omdat het gehoor per oor kan verschillen.

Stap 2: Uw hoorprobleem in kaart brengen
Wat betekent het gehoorverlies voor u? Betekent het alleen dat u de tv niet goed meer kunt horen? Of kunt u door uw gehoorverlies bepaalde werkzaamheden niet meer naar tevredenheid uitvoeren? Om een goed beeld te krijgen van uw persoonlijke situatie, vraagt de audicien u een vragenlijst in te vullen. Bij het invullen staat altijd uw huidige situatie centraal.

Stap 3: Een hoortoestel selecteren
Er zijn veel verschillende soorten hoortoestellen beschikbaar. Niet alle hoortoestellen worden meer  vergoed door uw zorgverzekeraar. Welk hoortoestel voor u het beste is gaan wij bespreken, u mag meerdere oplossingen gaan uitproberen.

Stap 4: De proefperiode
Iedereen die een nieuw hoortoestel krijgt, heeft recht op een proefperiode om te kijken of het geselecteerde hoortoestel inderdaad een goede oplossing is. In deze periode kunt u rustig aan uw nieuwe gehoor wennen en samen met de audicien op zoek gaan naar de meest optimale afstemming van uw hoortoestel. Soms moet een toestel meerdere keren worden bijgesteld voordat de instellingen als optimaal worden ervaren.

Het kan ook zijn dat u het idee heeft dat het toestel niet het juiste voor u is. In de proefperiode kunt u dan nog een ander toestel uitproberen.

Aan het einde van de proefperiode zal de audicien een eindcontrole uitvoeren door middel van een spraaktest met uw hoortoestellen Op deze manier kunnen u en uw audicien zien welke winst (verbetering) er is behaald en bekijken of dit voor u voldoende is.

Stap 5: Nazorg
Onze dienstverlening stopt niet als u heeft afgerekend. Wij weten namelijk dat de conditie van het gehoor kan veranderen. Bij ons bent u daarom ook na de proefperiode welkom met vragen, voor een controle en advies of een correctie in de afstelling.

Soorten hoortoestellen A-Merken

Steeds kleiner, onopvallender en comfortabeler

Hoorcentrum JvG heeft een niet merkgebonden werkwijze voor hoortoestellen. Dat betekent dat wij met diverse fabrikanten samenwerken. Maar dan alleen met fabrikanten van A-merken. o.a. Siemens, Phonak, Unitron, Resound, Beltone, Bernafon, Oticon, Widex, Starkey. Er bestaan toestellen voor in het oor, achter het oor en in de gehoorgang.

Deze fabrikanten hebben allen zowel :

  • in het oor (IHO)
  • geheel in het oorkanaal (CIC)
  • achter het oor (AHO)
  • luidspreker achter het oor (LIHO)

gehoorapparaat in het oor - hoortoestel IHOIHO  hoortoestel gehoorapparaat cic - compleet in kanaalCIC  gehoorapparaat achter het oor - hoortoestel AHOAHO  gehoorapparaat, hortoestel liho - luidspreker in het oorLIHO  

Enkele van onze A-merken