Oticon

’s Werelds eerste hoortoestel dat het bewezen gemakkelijker maakt voor de hersenen

De meeste mensen gaan ervan uit dat gehoor iets is dat in je oren plaatsvindt.  Maar eigenlijk wordt geluid in de hersenen pas informatie die betekenis heeft.

“Bij gehoorverlies is het geluidssignaal dat de hersenen normaal gesproken verwerken anders”, vertelt Hoorcentrum JvG in Heemstede.  “De hersenen moeten harder werken om de gaten op te vullen. Daarom kan gehoorverlies zo vermoeiend zijn en kan het de mentale energie opzuigen die mensen nodig hebben voor hun dagelijkse activiteiten.”

BrainHearing™ technologie

Gelukkig bieden de nieuwste hooroplossingen met BrainHearing™ technologie spannende, nieuwe keuzes voor mensen met gehoorverlies. Hoorcentrum JvG Heemstede is een van de eerste audiciens in regio Haarlem en omstreken die Oticon Opn™ aanbiedt, een revolutionair nieuw hoortoestel met BrainHearing technologie.  Met de nieuwe Oticon Opn kunnen mensen met gehoorverlies niet alleen met minder inspanning beter horen, maar ook meer onthouden van wat er gezegd wordt. Gevoed door een ultrasnelle geluidsprocessor, gaat Opn deskundig om met meerdere spraak- en geluidsbronnen. Mensen horen dus beter met minder inspanning, zelfs in uitdagende luistersituaties zoals restaurants of sociale bijeenkomsten.

Oticon Opn

“Oticon Opn is het eerste hoortoestel dat het bewezen gemakkelijker maakt voor de hersenen”. “Onderzoek toont consistent aan dat Opn het verstaan van spraak met 30%* verhoogt, hetgeen voor hoortoesteldragers vaak het belangrijkst is.  Mensen die Opn dragen ervaren ook 20% minder luisterinspanning* wanneer ze spraak proberen te verstaan.  En omdat dragers van Oticon Opn zich minder inspannen om te begrijpen, zijn ze in staat 20% meer te herinneren van wat er gezegd werd**.”

Velox Platform™

Hoorcentrum JvG benadrukt dat het een klein, discreet toestel is vol met innovatieve technologie.
Het Velox™ platform verwerkt geluidsgegevens 50 keer sneller dan voorheen – het scannen, analyseren en reageren op geluiden in de omgeving gebeurt zelfs meer dan 100 keer per seconde.  Door deze extreme snelheid kunnen Opn dragers van een volledig geluidsbeeld genieten.  Ze kunnen de geluiden volgen die ze willen horen en hun focus, indien gewenst, verleggen.  Omgevingsgeluiden zijn aanwezig maar niet overheersend. De slechthorende kan dus focussen op de geluiden die hij graag wil horen.

Connectie met smartphones

Oticon Opn biedt ook een eenvoudige connectiviteit met een scala aan smartphones en apparaten.  Audio wordt direct naar de hoortoestellen gestreamd met behulp van een technologie die het batterijverbruik tot een minimum beperkt.  Met de gratis te downloaden Oticon ON app kan men via de smartphone het volume en de programma’s bedienen of apparaten en andere functies selecteren.

Verbonden met het internet

“Oticon Opn is met het oog op de toekomst ontworpen,” vult Hoorcentrum JvG aan.  “Het is ’s werelds eerste hoortoestel dat verbonden is met het internet via het If This Then That netwerk (IFTTT.COM). Dragers kunnen met een scala aan alledaagse IFTTT geschikte apparaten verbinding maken, zoals deurbellen, verlichtingssystemen en een keur aan huishoudelijke apparaten. De hooroplossing maakt het mogelijk om de hoortoestellen met een groeiend aantal IFTTT-oplossingen te gebruiken zodra deze beschikbaar worden.”

Neem voor meer informatie over hoorzorg en de nieuwe Oticon Opn hooroplossing contact op.

Oticon Opn Iphone hoortoestel gehoorapparaat
Oticon Opn horen in gezelschap - hoortoestel gehoorapparaat
Oticon Opn horen in gezelschap - hoortoestel gehoorapparaat